Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левандовски спаси „Байерн“ срещу „Фрайбург“

Роберт Левандовски (вдясно) се разписа два пъти срещу „Фрайбург“
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Роберт Левандовски се разписа два пъти, включително и в добавеното време, за да донесе победата на „Байерн“ с 2:1 при гостуването на „Фрайбург“ в първата среща от 17-ия кръг на германската футболно първенство.

Баварците постигнаха обрат в срещата, с която стартира пролетния полусезон в Бундеслигата, като с актив от 42 точки водят в класирането. Те имат 6 точки пред втория „Лайпциг“, който довечера приема „Айнтрахт“.

При изключително студено време и температури близки до минус 10 градуса домакините започнаха по-добре и поведоха още в 4-ата минута. Лошо изчистване на Матс Хумелс прати топката в краката на Винченцо Грифо, който изведе Яник Хаберер и той с удар по тревата прати топката в далечния ъгъл на Мануел Нойер.

„Байерн“ постепенно овладя контрола върху играта, но Артуро Видал и Левандовски пропуснаха да изравнят.

В 35-ата минута полският нападател все пак направи 1:1, след като засече от въздуха центриране на Дъглас Коща от корнер.

В първата минута на допълнителното време Франк Рибери проби от ляво и центрира около точката на дузпата. Левандовски овладя кълбото и с удар по тревата насочи топката в долния десен ъгъл на вратата на домакините за 14-ия си гол за сезона. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени