Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Християна Тодорова: Новите композиции на ансамбъла ще се отличават от всички останали

Снимка: БФХГ

Новите композиции на ансамбъла са много интересни, трудни и динамични. Мисля, че ще се открояват от всички останали. Всъщност България винаги се е отличавала, това заяви специално за предаването „На финала“ Християна Тодорова. „Златното момиче“ от ансамбъла беше съдия на първото официално контролно на националния отбор – ансамбли за жени и девойки, което се проведе в националния център „Раковски“.

В началото ми беше много странно. За мен беше нещо ново. Изключително трудно. Не очаквах, че ще бъде толкова трудно. Вече започнах да свиквам. Това ми е второ  контролно. Освен това аз идвам в залата по време на тренировките за да се упражнявам. Ще свикна. Гледам да съм много обективна и това което виждам, това да пиша.  Сега заради новия правилник за самия съдия е много по-трудно и много по-лесно за самия състезател. Сега треньорите трябва да направят композициите за да могат да се видят от съдиите, добави Тодорова.

Момичетата на Весела Димитрова показаха за първи път новите си съчетания с пет обръчи и две въжета с три топки. Състезателките изиграха много вдъхновено, артистично и без грешки и двете композиции. Откроиха се с прецизни изпълнения, много рискови елементи, танцувалност и артистичност.

Добра форма демонстрираха и ансамбъл девойки, които играха с много настроение и допуснаха само две грешки. Възпитаничките на Мария Кънчева ще пътуват за първото състезание за Москва заедно с националните отбори жени индивидуално и ансамбъл.

Голям потенциал се видя в девойки индивидуално, Елизабет Йовчева, Вероника Любчова, Анна Келман, Вая Драганова, които показаха интересни и много рискови композиции. Илиана Раева проведе разговор с техните треньори Валентина Ганева, която е техен старши треньор, Филипа Филипова и Николай Боев.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна