Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Музиканти от Софийската филхармония се разграничиха от действията на синдикалните лидери

Снимка: sofiaphilharmonie.bg
63-ма музиканти от Софийската филхармония се противопоставиха на искането на лидерите на синдикатите за отмяна на конкурса за нов директор.

В текст, изпратен до медиите, се казва, че неговите автори са узнали с възмущение за внесеното в институциите и разпространено в медиите писмо – позиция на синдикалните организации към Национален институт "Софийска филхармония".

Те са категорични, че се разграничават категорично от този документ, подготвен без знанието на членовете на Софийската филхармония и на синдикалните организации. Те пишат още, че осъждат остро обвиненията, твърденията и оценките, съдържащи се в писмото, както и говоренето в него от името на всички работещи по теми, неизвестни за тях и без тяхното съгласие.  
 
В писмото се казва още, че по крайно неетичен и безпардонен начин зад маската на синдикална дейност синдикалистите към Софийска филхармония упражняват откровено кадруване, надхвърлят делегираните им правомощия и си присвояват правото да говорят от тяхно лице, без да са упълномощавани за това.

Писмото е адресирано до президента, министъра на културата и лидерите на двата най-големи синдиката – "Подкрепа" и КНСБ.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна