Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тереза Мей призова Турция да спазва човешките права

Тереза Мей и Реджеп Тайип Ердоган
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Великобритания и Турция ще работят за разширяването на търговията между двете страни, след като Обединеното кралство напусне Европейския съюз. Това заяви британският премиер Тереза Мей след среща с турския президент Реджеп Тайип Ердоган в Анкара.

Споразумяхме се да създадем съвместна работна група, която да подготви основите за нашите търговски отношения след Брекзит, каза британският премиер.

Мей е призовала Ердоган да се спазват човешките права при справяне с последствията от осуетения опит за преврат в Турция.

Горда съм, че Обединеното кралство ви подкрепи на 15-и юли миналата година, защитавайки демокрацията ви. Сега е важно Турция да поддържа тази демокрация, като подкрепя върховенството на закона и спазва международните си ангажименти в областта на човешките права, настоя Мей.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че с Мей са обсъдили и възможности за сътрудничество в отбранителната индустрия. Той също се надява, че стойността на годишната търговия с Великобритания ще се увеличи до 20 милиарда долара.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна