Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът Герджиков разпредели ресорите на своите заместници

Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Огнян Герджиков ще координира дейността на министрите на финансите и на външните работи, на държавните агенции "Разузнаване" и "Електронно управление", както и на Държавната агенция за българите в чужбина.   

В ресора на силовия вицепремиер и министър на отбраната Стефан Янев освен неговото попадат още 4 министерства – МВР, Министерство на правосъдието, МРРБ и Министерството на транспорта. Янев ще координира дейността на ключовите ДАНС, ДАТО, и агенциите за бежанците, "Архиви", "Военно-временни запаси", Агенцията по сигурността на информацията и Центъра за противодействие на корупцията, по-известен като БОРКОР.

Вицепремиерът по социалната политика и министър на здравеопазването Илко Семерджиев поема координацията на общо 10 министерства. Освен в МЗ, където е титуляр, той ще координира работата в икономиката, енергетиката, земеделието, околната среда, социалната политика, образованието, младежта и спорта, културата, туризма. В неговия ресор на отговорности са Държавната агенция за метеорологичен и технически надзор, Агенцията за закрила на детето, стоковите борси, тържищата, приватизацията, Агенцията за ядрено регулиране, тази за оценяване и акредитация на професионалното образование, КРС, националният компенсаторен жилищен фонд и Патентното ведомство.


Венцислав Китанов, Емил Ганчев и Маринела Белева са назначени за зам.-министри на вътрешните работи, съобщиха от правителствената пресслужба.
Китанов има опит в разкриването на тежки криминални престъпления, Ганчев е главен експерт по сигурността в Пловдивския районен съд, а Белева е била зам.-директор на ДАНС.

С друго съобщение от Министерския съвет информират, че имат 42 щатни бройки и повечето от тях не са заети.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени