Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Египет на финал за Купата на африканските нации

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Египет победи Буркина Фасо с 4:3 след изпълнение на дузпи и се класира за финала в турнира за Купата на Африканските нации. Редовното време завърши 1:1, а при наказателните удари в герой се превърна 44-годишният вратар Есам Ел Хадари, който парира два пъти и донесе успеха на тима си.

Мохамед Салах изведе Египет напред в 66-ата минута с хубав удар в горния ъгъл при една от редките атака ни отбора, но само седем минути по-късно Аристин Бансе изравни отблизо след подаване на капитана Шарл Каборе. Това беше и първи гол във вратата на египтяните от началото на турнира.

Египет, който се стреми към рекордна осма континентална титла, очаква на финала победителя от двубоя между Гана и Камерун, които играят тази вечер. Загубата беше тежък удар за тима на Буркина Фасо, който създаде повече положения, но не се възползва.

Дори при дузпите Абдалах Ел-Саид пропусна първата за Египет, но в последствие Ел Хадари отрази последните две изпълнения на Куаку Кофи и на Бертран Траоре и това се оказа решаващо.

44-годишният вратар е четирикратен носител на трофея с Египет през 1998, 2006, 2008 и 2010 година, когато за последно тимът участва на финалите.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени