Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Огнян Герджиков поиска да бъде потърсена отговорност заради трагедията в тунел "Ечемишка"

Инцидентът е причинен от паднала върху автомобила лампа

| обновено на 05.02.17 в 19:39
Снимка: БГНЕС

Полицията разследва инцидент в тунел "Ечемишка" на автомагистрала "Хемус". 64-годишна жена загина в автомобил, върху който падна осветителна конструкция. Мъжът, шофирал колата, е настанен в болница в тежко състояние, но без опасност за живота. Инцидентът е станал минути след 12 часа. Вследствие от удара, причинен от лампата, автомобилът, пътувал към София, е бил смачкан. 

Заради основния ремонт в тръбата за Варна движението през съоръжението се извършваше двупосочно в тази за София, където е станал и инцидентът. Строителните дейности се очаква да продължат до пролетта. Тунелът,  който е в експлоатация от 1984 година,  е затворен след инцидента.  Леките коли  могат да ползват пътя Ботевград - София. Пътната полиция спира товарните МПС на изхода от София и ги отклоняват към свободните места за паркиране. Подобна е ситуацията и за идващите товарни камиони към София. Движещите се от север ТИР-ове се отправят към паркингите край Монтана, Враца, Ловеч и Велико Търново.

Паднала осветителна  греда в неремонтираната тръба в тунела е причина за пътния инцидент, съобщиха от АПИ. Първоначалните оценки сочат, че причината корозия на носещата метална конструкция на осветителната система. Осветлението на тръбата за София предстои да бъде ремонтирано, след като приключи цялостният ремонт на тръбата за Варна. Експерти на АПИ ще извършат оглед на конструкцията и, при наличие на опасни елементи, те ще бъдат отстранени.


Да бъде потърсена отговорност е разпоредил служебният премиер Огнян Герджиков във връзка с трагичния инцидент. Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов се включи в огледа на мястото на инцидента.

Искам да кажа, че е недопустимо да преминава движение при неосигурена безопасност!

Тунелът е затворен за всички автомобили, докато не бъде осигурена пълната му безопасност


Прокуратурата вече е завела следствено дело по случая.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна