Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пл. Узунов: Забавя се обявяването на обществените поръчки за охраната на границата с парите от ЕС

Няма сериозен мигрантски натиск към страната ни, заяви той

Снимка: БГНЕС

Има забавяне при обявяването на обществените поръчки, свързани с охраната на границата със средствата, отпуснати за целта от Европейския съюз. Това съобщи служебният вътрешен министър Пламен Узунов:

До 19 януари тази година МВР не е организирало и не е обявило, нито е провело, необходимите, планирани 31 обществени поръчки. В периода от 19 до 25 януари тази година са обявени първите девет поръчки при ускорени срокове. Предстои обявяването на още 22 обществени поръчки, каза министър Пламен Узунов. Той обясни, че новите обществени поръчки ще се провеждат при максимална прозрачност и в присъствието на медиите.

Вътрешният министър коментира и проблема с бежанския поток. Той е категоричен, че към момента няма сериозен мигрантски натиск към страната ни:

Действително можем да твърдим, че нямаме такива сериозни темпове на миграционен натиск. Маршрутите са анализирани и съответно са пренасочени необходимите полицейски сили. Много са условията, които влияят върху бежанския натиск. Една от причините може да бъде и самото време. Ние сме взели необходимите мерки, така че да се справим с проблема, каза министърът на вътрешните работни Пламен Узунов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна