Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юношите ни загубиха от Чехия в Благоевград

Юношите ни загубиха от Чехия в контрола
Снимка: БФС

Юношеският национален ни отбор по футбол до 19 години отстъпи с 0:1 пред Чехия в първата контролна среща между двата отбора в Благоевград.

Втората проверка е след два дни на същото място, а до края на този месец момчетата на селекционера Ангел Стойков ще срещнат два пъти Сърбия като гости.

Чехите, които също са участници в Елитния кръг на Европейските квалификации за юноши, доминираха почти през цялото време в мача. Те откриха резултата в 35-ата минута, но това беше най-малкото, с което се отърваха нашите.

Чехите създадоха до почивката половин дузина положения, докато за България имаше една възможност, пропиляна след слаб удар на Здравко Димитров.

През второто полувреме чехите, които изпъкнаха с доста добра физическа подготовка, отново контролираха събитията на терена и повечето удари бяха към българската врата, но нови попадения не паднаха.

След края на мача играчите, дошли от Септември (София) напускат националния ни тим, за да се присъединят към лагера на клубния си отбор в Турция. За първия отбор на България във втората среща ще се включат Петко Христов и Калоян Кръстев от „Славия“.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна