Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Девет от "Барселона" стигнаха финала за купата

Луис Суарес вкара гол и получи червен картон срещу "Атлетико" (М)
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Луис Суарес вкара гол и получи червен картон при равенството на „Барселона“ 1:1 срещу „Атлетико“ (Мадрид), което изпрати каталунците на четвърти пореден финал в турнира за купата на Краля.

„Барселона“ поведе в 43-тата минута, когато Лионел Меси дриблира покрай няколко защитници на гостите и стреля, а Мигел Анхел Моя отби топката в краката на Суарес.

Уругваецът вкара с лекота за 1:0 и тимът му се виждаше на финал, но никой не очакваше каталунците да доиграят последните минути на мача с девет души. Серхи Роберто получи червен картон в 57-ата минута, а Суарес беше изгонен в 90-ата.

„Атлетико“, който също завърши с човек по-малко след червен картон на Яник Караско в 69-ата минута, вкара само един гол и това не беше достатъчно за продължения, след поражението с 1:2 в първата среща.

Негов автор в 83-тата минута стана Кевин Гамейро, който три минути по-рано пропусна да се разпише от дузпа, отсъдена за нарушение на Жерар Пике срещу самия него.

Отборът на „Барселона“, който е печелил 28 пъти турнира, ще играе на финала срещу победителя от другия полуфинал между „Алавес“ и „Селта“. Първият мач между тях завърши 0:0.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна