Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

"Индипендънт" се спира на  последиците от Брекзит. 40% от лекарите от европейски страни, работещи във Великобритания, обмислят да напуснат страната, когато тя излезе ЕС, пише изданието и допълва, че нов доклад оценява, че една трета от фирмите в производствения сектор искат да преместят част от дейностите си извън Обединеното кралство. 

Около 12 000 лекари, дипломирали се в Европейската икономическа зона, може да напуснат Великобритания, защото се чувстват по-несигурни за бъдещето си след референдума за Брекзита, пише британският в. "Гардиън".

Водещата тема за френските издания е кандидатпрезидентската кампания. Акцентът пада върху изненадващата подкрепа на ветерана центрист Франсоа Байру за Еманюел Макрон, което увеличава шансовете на независимия кандидат за висшия пост във Франция.

В "Либерасион" публикува разговор с известния историк Никола Верт, посветен на 100-годишнината от Февруарската революция в Русия. В интервюто акцент е поставен върху противоречивото възприемане на датата от официална Москва.

"Дер Шпигел" отпечатва интервю с бившия украински президент Виктор Янукович, извеждайки като заглавие цитатът, че "Украйна се превърна в дива страна".

Загубите на Украйна от присъединяването на Крим към Русия през 2014 г. по предварителна оценка достигат 100 милиарда долара, заяви украинският министър на правосъдието Павло Петренко, цитиран от "Комсомолская правда". 

Вестникът припомня съобщения, че министерството подготвя нов иск до Европейския съд по правата на човека във връзка с влизането на Крим в състава на Руската федерация след референдум на полуострова, чийто резултат Киев не признава.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени