Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столичната община одобри обезщетяването на клиентите на "Топлофикация София" заради аварията

Столичният общински съвет заседава днес, а както съобщихме заседанието беше прекъснато заради сигнал за бомба. В допълнителните точки остана едно важно решение -  предложението на „Топлофикация София“ ЕАД  за обезщетения на клиентите на дружеството във връзка с промишлена авария, засегнала съоръженията на дружеството и довела до прекъсване и влошаване на топлоснабдяването на топлофикационен район „София изток“.

На предното заседание на съвета, от Топлофикация-София обещаха обезщетение за всички, които са имали нарушено или спряно отопление над 48 часа. Днес предложението беше в дневния ред на съветниците и е формулирано на основание общите условия на Топлофикация София.

Компесаторните мерки за абонатите ще бъдат изчислени чрез система за засичане на периода без топлоподаване, сграда по сграда.

От БСП-Лява България настояват да се даде информация за причините и защо са  авариралите тръбопроводи, които се оказва, че са били обект на  ремонтната програма на общината. Що се отнася до компенсациите в следващата фактура, за месец февруари клиентите ще получат на отделен ред компенсацията като приспадане от месечната сметка.  Тази енергия ще бъде посочена със знак минус в информационната част на фактурата за февруари, така че клиентите да могат да я видят достатъчно ясно.

Добрина Добрева успя да събере подробности около този доклад, който е важен, защото той формулира обезщетението за клиентите, които останаха без топло заради аварията.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна