Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сребро и бронз за Владо Илиев и Краси Анев от световните военни игри в Сочи

Снимка: cismsochi2017.com

Владимир Илиев и Красимир Анев донесоха първите за България медали от третите световни военни игри, който се провеждат в Сочи. Българите стигнаха до отличията в спринта на 10 километра в биатлона.

Европейският шампион Илиев направи 3 грешки в стрелбата, но с много бързо ски бягане успя да изпревари Анев само с 1 секунда в спора за второто място. Анев допусна един пропуск на рубежа и финишира трети. Шампион е представителят на домакините Максим Цветков.

Ето какво заявиха медалистите пред Добрин Иванов - пратеник на Военния телевизионен канал в Сочи.

България имаше и представители в ски бягането. Веселин Цинзов завърши на 7 място в старта на 15 километра индивидуално при мъжете, а при жените Антония Григорова се класира на 12-о място.

Шампионка при жените стана Тереза Ейчхорн (Германия), следвана от Каролин Хуг (Франция) и от Франческа Баудин (Италия). При мъжете победител в дисциплината е Алексей Червоткин (Русия), следван от двама французи Дамиен Тарантола и Пол Гоалабре.

В Сочи българската делегация включва 14 военнослужещи и 11 цивилни служители от Министерството на отбраната, Военновъздушните сили, военни формирования 32990 – Пловдив и 28330 – Смолян, Военна академия „Г. С. Раковски“ и Центъра за елитен спорт. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени