Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Има асфалт - няма асфалт в кв. "Банево"

Община Бургас и граждани влязоха в задочен спор имало ли е някога асфалт на улица в града. Спорният казус е породен от питане на бургазлии от кв. "Банево" кога ще бъде възстановена настилката на ул. „Батак“. 
След като приключва проекта за воден цикъл на квартала, бургазлии започват да се чудят кога разкопаните им улици ще бъдат възстановени. Това провокира Кирил Казаков да се обърне към общината с въпрос за конкретната улица "Батак", на която е изсипан само трошен камък, който е валиран:
"Получих отговор, че строителните монтажни работи на улицата са изпълнени всички видове, включително и възстановяване на настилката. "
Ресорният зам.-кмет Чанка Коралска поясни, че по оперативните програми е позволено възстановяване на настилката, но само във вида, в който е била преди да се разкопае:
"В предварителния списък и оглед, който има преди да се започнат изкопните работи е записано, че няма трайна асфалтова настилка, възможно е в годините назад тази улица да е била асфалтирана, но тя да е била вече с доста амортизирана асфалтова настилка. В протокола е записано това, че там няма асфалт."
Асфалт обаче имаше, категоричен е Кирил Казаков и посочва за доказателство снимките в програмата Google Maps
, на които е видно това. Затова и хората в "Банево" настояват да бъде асфалтирана улицата.
чуйте в звуковия файл интервюто на Мариян Иванов


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна