Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ройтерс: Липса на финансиране забавя плана на Доналд Тръмп за стена по границата с Мексико

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Обещанието на американския президент Доналд Тръмп да започне веднага да строи стена по границата с Мексико са блокирани от липса на пари, сочи документ, цитиран от Ройтерс. Бързото започване на строежа беше обещано по време на предизборната кампания на Тръмп, а указ на президента от януари предвижда изграждането на бъде финансирано със съществуващи финанси и ресурси на Департамента по вътрешна сигурност. Засега обаче департаментът е установил, че може да пренасочи само 20 милиона долара за проекта. Това става ясно от доклад на ведомството, разпространен миналата седмица сред служители в Конгреса. Според документа парите ще бъдат достатъчни, за да покрият разходите за прототипи на стената, но и за започване на самия строеж.

Вътрешен доклад, за който Ройтерс съобщи по-рано, сочи, че изграждане на стена или разполагането на ограда по цялата граница ще струва 21 милиарда и 600 милиона долара.

Засега от Департамента по вътрешна сигурност не са коментирали последната информация за липса на средства, пише Ройтерс.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна