Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Наполи" надигра "Рома" като гост в Италия

"Рома"-"Наполи"
Снимка: Калчомеркато

Съставът на "Наполи" победи тима на "Рома" с 2:1 като гост в очаквания с най-голям интерес мач от 27-ия кръг на италианското футболно първенство. Неаполитанците измъкнаха южното дерби след два гола на Дрис Мертенс. В 89-а минута Кевин Строотман върна едно попадение за "Рома", а в добавеното време малшанс попречи на домакините да измъкнат точка.

"Рома" губи второ поредно дерби тази седмица след поражението с 0:2 от градския съперник "Лацио" в сряда за Купата на страната.

Мартенс вкара първия гол на "Олимпико" в полза на "Наполи" в 26-а минута, а отново той в 50-а удвои преднината на гостите. В заключителната част на мача "Рома" упражни силен натиск, но пропуски лишиха "вълците" от обрат. Мохамед Салах уцели греда, а в 89-а минута Кевин Строотман получи пас от Диего Пероти и от движение прати топката в мрежата за 1:2. В добавеното време пред вратата на "Наполи" вреше и кипеше, най-добрата възможност се откри пред Диего Пероти, чийто удар Пепе Рейна отклони с една ръка в напречната греда.

Резултатът запази статуквото в класирането, но "Наполи" вече е само на 2 точки от второто място в класирането, което все още е за "Рома".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна