Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Унай Емери: Сами сме си виновни

Унай Емери
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Футболистите и треньорите на Пари Сен Жермен носят сами вината за срамното отпадане от Шампионската лига по футбол, заяви Унай Емери.

Неговият тим спечели с 4:0 във Франция, но в ответния мач загуби с 1:6, след като допусна три гола във вратата си след 88-та минута. Това разгневи и собственика Насер ал-Хелаифи.

  "В последните минути загубихме всичко, за което работихме усилено в двата мача. Не мога да дам обяснение за случилото се в края. Барселона просто се хвърлиха за всичко или нищо и трябва да приемем факта, че не се възползвахме от уникалния шанс да продължим напред, след като сме спечелили с четири гола на собствен терен. Лошият опит винаги носи със себе си поуки, а това е най-лошото, което можеше да ни се случи. На футболистите, на мен и на всички в клуба", каза той.

  "През първото полувреме ни повлия и атмосферата на стадиона, но не бива да се оправдаваме - само ние сме си виновни. Просто трябваше да покажем повече характер, дори и след първите два гола за Барселона. През второто полувреме нещата се промениха, но просто трябваше да направим още малко повече. Не ни помогна и това, че всички съдийски решения бяха в полза на Барселона", добави той.

    Собственикът на клуба Насер ал-Хелаифи беше категоричен, че за подобна загуба няма извинения: "През първото полувреме просто не играхме. Трудно е да приема отпадане след 4:0 в първия мач, но нямам избор. Имахме причини да вярваме, че ще стигнем до четвъртфиналите, но във футбола няма гаранции".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна