Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров приключи участието си на двойки в Индиън Уелс

Снимка: Sportal.bg

Григор Димитров и Стан Вавринка приключиха участието си в надпреварата на двойки на тенис турнира от сериите „Мастърс“ в Индиън Уелс. Българо- швейцарският тандем отстъпи в първия кръг с 4:6, 6:3, 3:10 пред Трийт Хюи (Филипини) и Макс Мирни (Беларус).

Първият сет започна равностойно, но в седмия гейм Димитров и Вавринка допуснаха пробив. Те поставиха противниците си под напрежение, като спечелиха първите две разигравания при сервирането на Хюи за сета, но не успяха да спечелят частта.

Втората част се разви по същия начин до 3:3. Тогава българинът и швейцарският му партньор взеха подаването на съперниците си, а при 5:3 реализираха още един пробив и изравниха резултата.

Шампионският тайбрек беше спечелен от Хюи и Мирни, които показаха много добър синхрон. Те поведоха с мини-пробив за 4:3, а след това не дадоха нито една точка на Димитров и Вавринка, печелейки с 10:3.

Най-доброто постижение на Григор Димитров и Стан Вавринка при съвместните им участия остава достигането до осминафиналите на турнира в Монреал през миналата година.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна