Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британецът Крис Мийк поведе в рали Мексико

Крис Мийк
Снимка: ЕПА/БГНЕС

  Крис Мийк остави трудното начало на сезона зад себе си, след като доминираше в съкратения, но крайно динамичен първи етап от рали Мексико.

Появата на новата генерация състезателни автомобили на WRC беше посрещната с нескрит интерес от зрителите, а британският пилот на Ситроен се възползва от грешките на конкурентите и завърши деня с 1:01:33.800 часа при 20.9 секунди аванс срещу Себастиан Ожие от Форд.

  Първият състезателен ден беше съкратен, след като конвоят от транспортни машини с автомобилите беше забавен значително заради сериозен пътнотранспортен инцидент на магистралата.

Пътят беше затворен за шест часа и автомобилите не пристигнаха в сервизния парк за началото на състезанието, насрочено за 10 сутринта местно време. Организаторите отмениха първите два скоростни теста, покриващи 75 километра, а при старта Мийк се изстреля моментално начело.

Старт от задната част на колоната осигури на британеца чист от чакъл и камъни път, което доведе до победа на 54.90-километровия етап Ел Чоколате. Негово основно предимство се оказаха последните три асфалтови отсечки, в които задържа лидерската си позиция пред Ожие.

  След двамата остана триото на Хюндай, съставено от Хейдън Падън, Дани Сордо и Тиери Нювил. И тримата се движеха много близо до Мийк и Ожие, но получиха различни проблеми в последните километри и изостанаха.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна