Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимир Анев с ново силно представяне за световната купа

Красимир Анев
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Красимир Анев завърши на 16-о място преследването на 12.5 километра от световната купа по биатлон в Контиолахти, а германецът Арнд Пайфер спечели първа победа за сезона и общо осма в кариерата си.

Той финишира с време 30:35.0 минути при безгрешна стрелба, докато Анев изостана с 1:16.7 минути при два пропуска в стрелбата.

  Пайфер, който нямаше подиум през сезона преди победата в преследването в Контиолахти, изпревари само с 3 десети от секундата австриеца Зимон Едер, който направи две грешки в стрелбата. С още две секунди назад пък финишира норвежецът Емил Свендсен, който завърши пред чеха Ондржей Моравец и победителя от спринта Мартен Фуркад. Французинът завъртя четири наказателни обиколки и изостана с 25.5 секунди от победителя, но добави титлата в преследването към тази от спринта и индивидуалната световна купа.

    Анев допусна две грешки на втори пост, а 16-то му място в Контиолахти е неговото трето най-добро за сезона след шесто и 11-о в Антхолц.

Владимир Илиев завърши 30-и с три грешки и 2:06.6 минути зад победителя, а Димитър Герджиков финишира на 46-о място с 3:52.0 минути след Пайфер и две наказателни обиколки.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна