Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Главният прокурор поиска имунитета на кандидат за депутат

| обновено на 14.03.17 в 17:31
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор поиска от Централната избирателна комисия да свали имунитета на кандидата за депутат от Реформаторския блок Валентин Павлов. Водачът на листа на коалицията в Перник е стоматолог и е разследван за смъртта на дете след поставена упойка. 

Разследването за смъртта на детето е на повече от половин година, но едва сега прокуратурата  стигна до персонифициране на отговорността на Павлов, който до разпускането на 43-тото Народно събрание беше депутат и член на здравната комисия от РБ.

Прокуратурата е установила,че на фаталния за момчето 14 юни 2016 година, то постъпва в стоматологичната клиника, на която Валентин Павлов е съсобственик, за лечение на киста в челюстта. Именно той прави операцията с пълна упойка, от която детето така и не излиза. Разследващите твърдят, че решението за това той е взел еднолично, без консултация с анестезиолог, кардиолог, педиатър и алерголог, без преценка на оперативния риск и без да информира за него родителите на детето, на които просто обяснил, че става дума за "рутинна интервенция" с евентуални последствията - леко неразположение и незначителни болки.

С обвинения за смъртта на детето вече са съпругата на Павлов и управител на клиниката - Венета Павлова, както и анестезиологът д-р Филипова, уточниха от прокуратурата. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна