Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За да си нямаме ядове…

БНР Новини
„Квадрат 500”
Снимка: БГНЕС

Две служителки от „Квадрат 500“, известен повече като „Българския Лувър“ бяха скорострелно отстранени от работа чрез пенсиониране.
Причината? Причината е, че съвестно са си вършили работата. Знам, че парадоксално звучи, но е така. Двете уреднички – Искра Захариева и Мария Димитрова показали на художника Недко Солаков повредени, поради неработеща климатична инсталация, художествени произведения от фонда за чуждестранно изкуство. Развели го из залата и му ги показали. Той пък взел, че разказал за съсипаните картини във „Фейсбук“. Ами художник е човекът, разстроил се от гледката, болезнено трепнала артистичната му душа.
Да, но болезнено трепнала и началническата душа на директорката на „Българския Лувър“ Слава Иванова. Съответно тя квалифицирала постъпката на двете служителки не като грижа за експонатите, а като уронване на престижа на институцията и като нелоялност към каузата. И реакцията й не закъсняла – с властен жест тя посочила вратата на съвестните уреднички с нареждането да затворят споменатата врата отвън.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна