Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българка издигна японски отбор до титлата

Емилия Николова
Снимка: БФВ

Международната федерация по волейбол (ФИВБ) публикува в официалния си сайт специален материал за състезателката от българския национален отбор Емилия Николова. През миналия уикенд тя изведе отбора на „Ред Рокетс“ до титлата в първенството на Япония. Николова реализира общо 65 точки в двете срещи от финалния плейоф срещу защитаващия трофея си „Хисамицу Спрингс“ и бе с основен принос при двата драматични успеха - 3:2 (20:25, 25:22, 18:25, 25:23, 20:18) в първия сблъсък и отново 3:2 (23:25, 25:22, 25:19, 18:25, 15:6) във втория.

Силното представяне на българката даде повече от основателен повод ФИВБ  да озаглави публикация така: „Николова издигна „Ред Рокетс“ до титлата в Япония“. Това е седмата шампионска титла в историята на клуба.

„Ред Рокетс“ и „Хисамицу Спрингс“ ще участват на световното клубно първенство от 14 до 18 май. Тимът на Николова е действащ шампион на Азия, а „Хисамицу Спрингс“ е домакин на турнира. Към тях ще се присъедини първенецът на Южна Америка „Рексона Сеск“ (Рио де Женейро) и победителят във финалната четворка на Шампионската лига. Заключителните сблъсъци от най-престижния турнир на Стария континент ще се състоят на 22 и 23 април в Тревизо.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна