Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Излизането на Асеновград от Фонда за летище "Пловдив" ме изненада

| обновено на 24.03.17 в 15:57

Изпълнителният директор на Летище Пловдив Владимир Щърбанов каза, че е изненадан от намерението на община Асеновград да излезе от Фонда за развитие на летището. 

За Радио Пловдив Щърбанов отбеляза, че на проведено преди две седмици заседание на Управителния съвет на фонда представителката на Асеновград не е изразила подобни намерения. От друга страна община Асеновград не е плащала вноската си във фонда повече от 3 години, каза Щърбанов. 

Припомням, че на 21 март кметът на Асеновград Емил Караиванов обяви намерението общината да излезе от фонда, тъй като от тази година вноската се увеличава двойно, от 50 стотинки на 1 лев на жител на общината и става почти 70 000 лева. В същото време анализът на администрацията е показал, че за местния туризъм и бизнес инвестицията не е донесла полза. 

Вноската във фонда не е увеличена тази година, тя е 1 лев на жител на община поне откакто съм директор на летището от март 2015г., контрира Щърбанов. Все пак той признава, че е право на общинското ръководство на Асеновград да преосмисли участието си в проекта.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна