Трябва ни нов ИК, машинното гласуване е неоправдано

Обсъждането на промените в Изборния кодекс в Народното събрание продължи и днес, като депутатите решиха окончателно ЦИК да наеме или да закупи машините за гласуване. Междувременно преди още промените в ИК да бъдат приети п резидентът Румен Радев..

обновено на 17.09.20 в 17:23

Гроздоберът в Брестовица тече с пълна сила

„Кампанията по гроздобера в Брестовица тече с пълна сила. Започнахме с белите сортове и сорта рубин, гроздето е със сравнително добра захарност. От тази седмица започват да се прибират и сортовете  каберне и мерло“. Това заяви кметът на..

публикувано на 17.09.20 в 16:06

"Душа и сърце! Ние винаги сме с Локомотив!

Мачът между Локомотив - Пловдив и Тотнъм  е не само за феновете на отбора, но и  празник за града, каза часове преди двубоя административният директор на клуба Атанас Узунов, който е и общински съветник.  "Готови сме за мача, както..

публикувано на 17.09.20 в 14:32

Промените в ИК не предлагат подобрения, но хабят ресурс

„Най-същественият проблем  в промените на изборното законодателство е, че те се извършват не въз основа на експертни оценки, а  въз основа на политически сметки и желание на политическите партии, които разполагат с известно мнозинство в даден..

публикувано на 17.09.20 в 11:14

Протестите утвърждават спорни герои, които бяха забравени

"Искам да продължи нормалния демократичен процес в България. Разбира се, протестите са част от него. Но от друга страна – виждаме, че те се израждат в едно шоу, постоянно се измислят мероприятия, които да ги освежават. Продължава да тлее..

публикувано на 17.09.20 в 10:24

Няма да се откажем, протестите ще са под различна форма

„С днешната акция „Тикви за оставки“ настояваме за оставки на правителството и главния прокурор Иван Гешев“, това заяви в интервю за Радио Пловдив адвокат Атанас Бояджиев, който е организатор на флашмоб с тикви. Част от протестиращите се събират..

публикувано на 17.09.20 в 09:49
Проф. Владимир Ставрев и проф. Любен Стоков /вдясно/

Сложна операция в УМБАЛ "Свети Георги" спаси крака на мъж

Пациентът е 58-годишен мъж от Велинград. Диагностициаран е в болница "Токуда" в София, откъдето са му предложили ампутация на крака, за да отстранят злокачествения тумор - остеосарком.  "При направената биопсия преди месец е станало ясно, че..

обновено на 16.09.20 в 17:09

Промените в ИК подкопават доверието в изборния процес

В Народното събрание днес се гледат промени в Изборния кодекс. Сред предложенията на ГЕРБ са  смесена система на избор на депутати във Велико народно събрание-мажоритарна и пропорционална, както и смесено гласуване-с хартиени бюлетини и машинно, в..

публикувано на 16.09.20 в 16:05

Новата електронна система в съдилищата е неприемлива

„Ние имаме частичен поглед върху работата на единната електронна система за работа за съдилищата. При нейното създаване и възлагане не бяхме поканени да участваме, не сме  наблюдавали процеса на разработването й и съдим за нея по резултатите от..

публикувано на 16.09.20 в 16:02

Маските в училище демонстрират сила и загриженост

„Задължителното носене на маски от децата в училище  е  демонстрация на сила и загриженост, но няма достоверно статистическо  проучване, което да подкрепя тази теза“, коментира  доц.Атанас Мангъров педиатър-инфекционист и  привърженик на т.н. стаден..

публикувано на 16.09.20 в 10:45