Абсурдно е коалиция между "Демократична България" и ГЕРБ

"Вдигна се голям шум. Но според мен Христо Иванов хипотетично изрече възможността за коалиция с ГЕРБ. И накрая се усъмни, че изобщо може да стане. Очевидно трудна е такава коалиция с партньор, който в момента е обект на такива протести, на такова..

публикувано на 29.09.20 в 10:47
Д-р Стойчо Кацаров

Ковид мерките в училищата трябва да се променят

„Правилно беше да се отворят училищата и учебната година да е присъствена. Не беше правилно изобщо училищата и детските градини да се затварят. Както не беше правилно да се забраняват плановите операции и имунизациите. Ние ще имаме много тежки..

публикувано на 29.09.20 в 10:20

100 % е реализацията на завършилите в ТУ - Пловдив

Най-желаната специалност в Техническия университет традиционно е " Компютърни системи и технологии ". Новото тази година е, че във филиала на ТУ в Пловдив най-препдочината след компютрите е специалността " Дизайн и печатни комуникации ". Това съобщи..

обновено на 28.09.20 в 14:17

GP-тата не са записани на първа линия, а всъщност са точно там

От тази седмица НОЩ подновява ежеседмичните си брифинги. Според председателя на Сдружението на общопректикуващите лекари в България д-р Любомир Киров е необходимо инфармацията, която дават от там за заразените медици да е по- прецизна и да посочва от кои..

публикувано на 28.09.20 в 13:57

Няма опасност БСП да стане лидерска партия

Конгресът на БСП остави извън Националния съвет на партията председателя на ПЕС и бивш лидер свой лидер Сергей Станишев, още един бивш председател - Михаил Миков, както и други знакови лица на вътрешнопартийната опозиция. Станишев определи това като знак..

публикувано на 28.09.20 в 13:18

Субсидията за земеделските производители е капка в морето

Фермерът Красимир Кумчев сподели в ефира на Радио Пловдив, че всяка година в земеделието си имат по един Ковид 19. Това могат да бъдат градушки, слани или суша, както се оплакват стопаните от Североизточна България. Това са само някои от причините..

публикувано на 28.09.20 в 13:02

Протестите няма да затихнат, но и няма да свалят правителството

Управляващите и опозицията са в окопна война на изтощение, описа ситуацията социолът Цветозар Томов. По думите му така ще се продължи до следващата криза, която ще се появи.  "Протестите няма да затихнат, както се надяват управляващите, нито пък ще..

публикувано на 28.09.20 в 11:01
Георги Веснаков

Да уважаваме това, че у нас COVID-19 се развива по-леко

"В Кувейт около 90 хиляди са болните от коронавирусна инфекция. От 13 март до преди около 10-тина дни имаше извънредно положение. То включваше полицейски час, което означава, че човек не може да излезе никъде, освен за неотложни нужди. Но и сега в..

публикувано на 25.09.20 в 17:02

От общественото поведение зависи развитието на Ковид 19

Тезата, че разпространението на коронавируса не зависи от самия вирус, а от нашето отношение към него, е на д-р Александър Симидчиев, член на Националния кризисен щаб  и председател на сдружение "Въздух за здраве". „Вирусът се движи от..

публикувано на 25.09.20 в 15:57

За 16 г. членство в НАТО Граф Игнатиево още чака придобивки

Днес в АБ Граф Игнатиево завършва най-мащабната за тази година международна летателна тренировка „Тракийска пепелянка“, която домакинстват и в която участват българските ВВС.  В медийния ден в четвъртък в базата пристигнаха президентът Румен Радев и..

обновено на 25.09.20 в 15:47