Наднормено тегло и стрес водят до диабет

Отдавна захарният диабет се определя като най-широко разпространеното и социално значимо хронично заболяване на съвремието. По данни на Международната диабетна федерация в света болните са 463 милиона.  В България регистрираните със захарен диабет..

публикувано на 14.02.20 в 12:20

С български сортове ще излезем на световната винена сцена

Множество празнични прояви са предвидени за днешния Ден на лозарите и винарите.  Вицепремиерът Марияна Николова ще участва в Ритуала по зарязване на лозята и ще бъде гост на празника на Лозаро-градинарския факултетна Аграрен университет Пловдив в..

обновено на 14.02.20 в 11:01

Работата в МВР ще върви, ако кадровият подбор е по-добър

Не смятам, че обяснението за зачестилите грабежите в страната напоследък е в намалелия респект към полицията , коментира за Радио Пловдив ген. Васил Василев, бивш директор на Национална полиция. Според него става дума за единични случаи на..

обновено на 13.02.20 в 16:57

Тръбите под "Ал. Стамболийски" не издържат трафика

Част от пловдивския булевард "Александър Стамболийски" остава затворена вече втори ден заради поредното отстраняване на водопроводна авария. И местна власт, и ВиК експерти от години сочат като единствено решение изграждането на Южния обходен..

публикувано на 13.02.20 в 16:32

Руският газ за България може да поевтинее с 50%

В ход са преговори за цената на природния газ, който България получава от Газпром. Прогнозите на московския вестник "Комерсант" са, че газът за нашата страна може да поевтинее с 50 процента. Според енергийния експерт Димитър Иванов това е напълно..

публикувано на 13.02.20 в 16:02

Докога златни пирамиди ще лъжат българина?

Докога златни пирамиди ще лъжат българина , и няма ли най-после да ни дойде акъла, това е основният въпрос според мен,  казва  писателят  от вестник "Стършел" Михаил Вешим.    Талончетата си стоят по магазинитие, въпросът е защо хората са..

публикувано на 13.02.20 в 11:17

Не сме достигнали до нивото на мисленето на Левски

Левски не е утопист и фантазьор, той  казва "Ние да изберем хората, които да ни управляват, и да изберем достиженията, които да ни представят пред  другите европейски народи", така че нещата зависят от нас. Но ние самите не сме достигнали до нивото на..

публикувано на 13.02.20 в 10:02

Проф. Тони Шекерджиева е новият ректор на АМТИИ

Щастлива, защото това бе мотивиран избор от страна на хората. Те успяха да разберат моите послания, заяви новият ректор на АМТИИ проф. Тони Шекерджиева. Тя подчерта, че неин слоган е „Обединени в различията“. Прекрасно е, че можем да се..

обновено на 12.02.20 в 17:11

Варвара разчита на "честна дума" за камарите отпадъци

До шест - седем месеца тоновете боклуци край пазарджишкото село Варвара ще бъдат премахнати. Такова е устното уверение , което собственикът на отпадъците - фирма „Екобулхарт“ , е дала на кмета на Варвара Димитър Деянов и на кмета на община..

обновено на 12.02.20 в 17:11

Ревизията на приватизацията е много шум за нищо

Решението на прокуратурата да извърши проверка на приватизационните сделки ме изненада, защото е прекалено късно за това . Такъв коментар направи по Радио Пловдив бизнесменът Владимир Каролев. Тази проверка много закъсня и няма да доведе до нищо,..

публикувано на 12.02.20 в 17:01