Екатерина Велева ни учи на възпитание без наказания

Днес ви срещаме с Екатерина Велева – консултант на родители с деца от 2 до 7 годишна възраст. Тя е организатор и на уебинар на тема „Как детето да ни чува, без да крещим и без да го наказваме?“, който предстои в неделя, на 25-ти април от 15.00ч.  Защо..

публикувано на 22.04.21 в 14:37

Личните лекари скоро ще имат платформа за заявки на ваксини

За ваксините с избор, за мерките - нови и преподписани с параметри, които ще налага бъдещият НОЩ, говорим с д-р Николай Брънзалов , заместник - председател на БЛС и член на Националния ваксинационен щаб. Д-р Брънзалов сложи акцент над затихването на..

обновено на 22.04.21 в 10:51

Шансът за ново правителство - над 50%, но с трудно мнозинство

"Шансът за излъчване на ново Правителство е повече от 50%. С втория мандат на "Има такъв народ" би могло да се състави Правителство, което да стъпи на оформилото се мнозинство". Това заяви  Саниел Смилов. По думите му, това мнозинство не е лесно, тъй..

публикувано на 22.04.21 в 10:34

Надлези замениха жп прелезите по линията Септември - Пловдив

Един от основните въпроси при изграждане на високоефективен ЖП транспорт е взаимодействието на влаковото трасе с пътните артерии.  Решаването на тази задача представлява основен фокус на проекта  „Модернизация на железопътния участък Септември –..

обновено на 22.04.21 в 10:04

Училището в село Марково отбелязва 100 години

На 22 април говорим за Деня на земята с отношението, което заслужава по време на пандемия. Обществото все още се пита как ще преборим вируса, така че да не вредим. Разговор за инициативите на община Родопи в село Марково с кмета  Десислава Терзиева . Тя..

публикувано на 22.04.21 в 09:47

Без правителство няма да ги има обещаваните изборни промени

След отказа на "Демократична България" и "Има такъв народ" да приемат дори само разговори с ГЕРБ- СДС за съставяне на правителство, единственият вариант за управляващо мнозинство е във втория мандат, който ще бъде връчен, смята социологът от..

публикувано на 21.04.21 в 16:16

Подновяват ремонта на Подбалканския път след сигнал до Радио Пловдив

Репортерска проверка на Радио Пловдив провокира подновяването на ремонта по Подбалканския път в района на село Иганово. Слушател от селото сигнализира, че от три месеца там дишат прах заради непоставена настилка. В края на януари 2021г...

обновено на 21.04.21 в 14:51

Векторните ваксини са пресилено сатанизирани

 Не зная защо всички говорят за три вълни на Ковид-кризата. Имаме три пъти частично затваряне на държавата, а вълните реално бяха две.  Не приемам, че  случаите от 40-50 заболели дневно бяха  сериозна вълна, а – предвестници на голямата вълна. Това..

публикувано на 21.04.21 в 11:16

Кабинетът на ГЕРБ-СДС е за широка пиарска употреба

Никой не може да каже дали ще има правителство или – не. Дори и Слави Трифонов не може и затова не се показва в медиите, коментира журналистът Явор Дачков. По думите му, има две версии за политическа развръзка: кабинет ще има на всяка цена,..

публикувано на 21.04.21 в 10:10

Националният план за възстановяване да се доработи

Новото правителство ще трябва да всесе Националния план за възстановяване , по който се очакват значителни средства за България. Според председателя на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев в плана държавата трябва..

публикувано на 20.04.21 в 15:55