Протестите няма да затихнат, но и няма да свалят правителството

Управляващите и опозицията са в окопна война на изтощение, описа ситуацията социолът Цветозар Томов. По думите му така ще се продължи до следващата криза, която ще се появи.  "Протестите няма да затихнат, както се надяват управляващите, нито пък ще..

публикувано на 28.09.20 в 11:01
Георги Веснаков

Да уважаваме това, че у нас COVID-19 се развива по-леко

"В Кувейт около 90 хиляди са болните от коронавирусна инфекция. От 13 март до преди около 10-тина дни имаше извънредно положение. То включваше полицейски час, което означава, че човек не може да излезе никъде, освен за неотложни нужди. Но и сега в..

публикувано на 25.09.20 в 17:02

От общественото поведение зависи развитието на Ковид 19

Тезата, че разпространението на коронавируса не зависи от самия вирус, а от нашето отношение към него, е на д-р Александър Симидчиев, член на Националния кризисен щаб  и председател на сдружение "Въздух за здраве". „Вирусът се движи от..

публикувано на 25.09.20 в 15:57

За 16 г. членство в НАТО Граф Игнатиево още чака придобивки

Днес в АБ Граф Игнатиево завършва най-мащабната за тази година международна летателна тренировка „Тракийска пепелянка“, която домакинстват и в която участват българските ВВС.  В медийния ден в четвъртък в базата пристигнаха президентът Румен Радев и..

обновено на 25.09.20 в 15:47

Разкриват тайните на Златния град на траките край Карлово

Започна архитектурното заснемане на разрушената храмова постройка, разкрита през 2008 година в Тракийския селищен център край село Васил Левски, известен като Златния град.  Проучванията в него започват през 2005-та, като миналата година община..

публикувано на 25.09.20 в 13:46

Български компании вече са основни инвеститори в ТИЗ

За икономическата среда в региона, за силните нови проекти, които водят инвеститори дори в ковидкризата, говорим с инж.  Пламен Панчев , създател на Тракия икономическа зона (ТИЗ). Той представи новата фабрика за 30 млн. лева в община Марица и..

публикувано на 25.09.20 в 09:44

Инженерните кадри ще са още по-търсени в хранителната индустрия

Коментираме новостите във висшето образование, МОН представи списък с приоритетните специалности.  За Пловдив, защитените са две специалности в Университета по хранителни технологии-Пловдив , заместник-ректорът доц. Христо Спасов анализира..

публикувано на 25.09.20 в 09:40

Големият риск в училище днес е за по-възрастните учители

290 са новите заразени с коронавирус у нас през последното денонощие, при направени 4859 PCR теста, което е 5,9 % от изследваните и е рекордна заболяемост за последните повече от два месеца. Общо потвърдените случаи на COVID-19 в страната станаха 19..

публикувано на 25.09.20 в 09:36

Борисов трябва да предложи обяснения за скандалите

„Бойко Борисов явно смята вече, че трябва да излезе с обяснения са корупционните скандали. Докато няма яснота по тях, общественото напрежение няма да намалява“ – твърди в интервю за Радио Пловдив политологът доц. Даниел Смилов. „Знаем, че има..

публикувано на 24.09.20 в 16:07
Д-р Парашкев Цветков

Сменят шефовете на Онкото на 3 години заради външни интереси

Като падане на бреме от гърба определи освобождаването му днес досегашният управител на Комплексния Онкологичен център (КОЦ) в Пловдив д-р Парашкев Цветков.  „Писна ми да ме намесват в техни собствени схеми, заради собствени интереси, личностни..

публикувано на 24.09.20 в 15:40