Хладната пролет може да понижи качеството на розовото масло

По-хладната пролет може да удължи периода на цъфтеж на розата и прибирането на цветовете й, но може и да доведе до по-ниско качество на маслото. Това обясни Надежда Шопова, асистент в секция „Климат“ в Института за изследвания на климата,..

публикувано на 05.06.23 в 12:07

Кабинетът може да изкара над година, спойката е страхът

Кабинетът „Денков – Габриел“ може да бъде с по-дълъг хоризонт от 9 месеца. Няма да е 4 години, но е възможно да изкара година и половина. Това коментира журналистът Любомир Минчев и добави, че дружбата между двете първи политически сили ще..

публикувано на 05.06.23 в 11:32

Рамковият договор да гарантира компенсиране на инфлацията

В новия рамков договор Българският лекарски съюз поставя преди всичко акцент върху принципите, като най-важният е адекватно финансиране, което да компенсира инфлацията и цените на енергоносителите, защото от те са тясно свързани с предоставяната..

публикувано на 05.06.23 в 10:51

Благотворително бягане за АГ отделение в Пловдив

Благотворително бягане тази събота ще събира средства за АГ –отделението „Весела“ към общинската болница „Свети Мина“ в Пводив.  Старта ще бъде даден в 9.00 часа  едновременно в София (Южен и Западен парк), Морските градини на Варна и Бургас ,..

обновено на 03.06.23 в 08:47

ПП прегъна ГЕРБ и правителство ще има

"Всичко показва, че ГЕРБ тотално се е предал и е готов да слуша диктата на ПП. При това положение шансовете да има редовни правителство се увеличаат многогкратно", прогнозира социологът Кольо Колев в интервю за Радио Пловдив. Според него след..

публикувано на 02.06.23 в 14:55
Светлин Тачев

Да има кабинет вече е личен интерес на двете формации

Първите две политически сили са постигнали съгласие за персоналния състав на кабинета с премиери на ротационен принцип Николай Денков и Мария Габриел. През първите 9 месеца начело ще е Денков, а Мария Габриел ще е вицепремиер и външен министър. По..

публикувано на 02.06.23 в 10:26

Денят на отворените врати в НАО "Рожен" е тази неделя

Дестинацията за разходка ще е с покана за Деня на отворените врати в Националната астрономическа обсерватория Рожен към Института по астрономия на БАН  на 4 юни.  Говорим в програма "Точно днес" с  доц. Никола Петров , директор на НАО "Рожен"...

публикувано на 02.06.23 в 10:18

Две поколения деца на българи в чужбина не знаят български език

За децата и родителите през призмата на институциите е разговорът ни с Лилия Божкова, председател на Националното сдружение за закрила на българските деца и семейства. Разговорът следва данните, които публикува Националната мрежа за децата в..

публикувано на 01.06.23 в 16:29
Кузман Илиев

Да продължим с фискалното благоразумие

С удължаване на удължаването на бюджета ние решаваме проблема за цели 3 месеца напред поне и по този начин ще дадем възможност на политическата ни класа в крайна сметка да излъчи правителство, което да има свой бюджет по собствени политики. Междувременно..

публикувано на 01.06.23 в 15:54

Светът има проблем, трябва му ново поколение политици

"България е в криза и кризите са няколко. Едната линия е на разделението - хора прозападни и антизападни, като може би всяка от тези две страни си има някакви аргументи. Когато говорим обаче за качествата на книга, това, какъв е авторът - прозападен или..

публикувано на 01.06.23 в 11:28