Д-р Ангел Гозманов - дир. ВМА Пловдив

Ковид -19 е коварен и след преминаването на острата му фаза

Ковид-19 е много коварен врирус, той е хамелеон по отношение на симптомите, може да имитира всяко заболяване и никой не знае как точно ще протече. При 80% от хората минава леко, но при останалите - не - и може да зъвърши с фатален изход. Така описа..

публикувано на 15.01.21 в 14:11

Започва ремонт на най-разрушения път в област Пловдив

Как ще се подобрява инфраструктурата между по-малките населени места в Пловдив област, разговор с кмета на Брезово  Христо Енков . След едногодишна усилена работа между общините Брезово и Раковски, и институциите, бе одобрен и финансиран много важен..

обновено на 15.01.21 в 11:19

Алтернатива в политиката винаги има, макар да не е очевидна

„Четвърти април е една съвсем нормална дата за предстоящия парламентарен вот, тъй като изборите винаги са били в рамките на месец от изтичането на мандата“ – това заяви за интервю пред Радио Пловдив политологът доц. Иван Начев.  „Не би трябвало..

публикувано на 15.01.21 в 10:57

Закриваме 4 паралелки с чужд език в Карлово и Асеновград

И тази година Министерството на образованието продължава политиката за намаляване на профилираните паралелки с прием след 7 клас за сметка на увеличаване на професионалните. Само езиковите гимназии ще предлагат профилирано чуждоезиково обучение,..

обновено на 15.01.21 в 10:37

Фалшивите новини за Covid-19 и борбата на ЕС с тях

Кризата с коронавируса доведе до разпространението на много невярна информация, която може да попречи на овладяването на пандемията. От самото й възникване Европейският съюз предприема действия за борба с дезинформацията, като предоставя..

публикувано на 15.01.21 в 10:34

Вече няма драма и при избори през май

Датата на изборите вече не е толкова съществен елемент, тъй като  за две седмици разлика в тяхното провеждане  - няма особена драма, дори да  закъснеят и до началото на май.  Така коментира дебатът около насрочването на денят за гласуване на..

публикувано на 14.01.21 в 16:49
Мартин Табаков

Изборите в САЩ свършиха, пропагандата да даде заден ход

"Политическите различия в американското общество, на чиято ескалация станахме свидетели по време на щурма на Капитолия, са  само симптоми, видимата част от проблема.  В основата на тези събития, стоят огромни разломи в американското общество и липса..

публикувано на 14.01.21 в 16:29

Ваксините са единствената предпазна мярка срещу ковид

„РНК  ваксините не са революционни, знае се за тях отдавна. Те се изработват с фрагмент РНК, която носи гена на характерен за вируса протеин. Тази киселина е част от шиповете на вируса“  - заяви в интервю за Радио Пловдив професор Георги Милошев...

обновено на 14.01.21 в 16:19

Язовир "Пясъчник" е пълен едва 12 на сто

Въпреки проливните валежи от последните дни,  язовирите „Пясъчник“, „Тополница“ и „Домлян“ далеч не са запълнили обемите си. Днес в парламента министърът на околната среда и водите Емил Димитров посочи, че  се търси решение как да се осигури..

публикувано на 14.01.21 в 16:10

Предотвратихме наводнение в Пловдив

Язовирите са пълни, но те бяха пълни и преди обилните дъждове, но никой не искаше да си го признае, заяви в НС днес министърът на околната среда и водите Емил Димитров.  Той подчерта, че язовирите са действали като буфери, които събират високите..

публикувано на 14.01.21 в 15:41