„Българската Коледа“ за малките пациенти в УМБАЛ „Свети Георги“

Съвременна ендоскопска система за видео гастроскопия получи Детска клиника към Университетска болница „Свети Георги“ в Пловдив от инициативата „Българската Коледа“. С нея се осигурява възможността за безопасни изследвания на децата и по-добро..

публикувано на 11.12.19 в 10:38

„Бизнесът за Пловдив“ с предложения за Околовръстното

В агенция „Пътна инфраструктура“ днес се отварят офертите за избор на проектант на реконструкцията на пловдивското Околовръстно шосе. От организацията „Бизнесът за Пловдив“ поискаха приоритетно да се започне работа по кръстовища на пътя, където сега..

публикувано на 10.12.19 в 15:47

Закупуваме живи елхички за кампанията "Посади надежда"

В началото на новата седмица в земеделското министерство бе дадено началото на благотворителна кампания за закупуване на живи елхички под надслов „ Посади надежда ”. По пет лева от продажбата на всяка елхичка, предоставена от Държавните горски..

обновено на 10.12.19 в 09:51
Румен Гълъбинов

Време ли е да въведем минимална часова ставка?

Може би е дошло времето и в България да се въведе минимална часова ставка вместо минимална месечна работна заплата. Това каза в интервю за програма "Точно днес" финансовият анализатор  Румен Гълъбинов .  Държавите от ЕС, в които националните минимални..

публикувано на 10.12.19 в 08:00

Пет пъти се увеличава разликата от винетки на тол система

Новите тол такси изправиха бранша на превозвачите пред дилеми, които трябва да се решават в съкретени срокове, защото наредбата постави строги правила пред всички малки и големи транспортни фирми. Повече от разговора с  Васил Пиронков , председател..

публикувано на 10.12.19 в 07:59

За "независим" прокурор трябва конституционна реформа

Иванка Иванова , директор Правна програма в Институт „Отворено общество“, коментира бързата реакция на правителството от 7-ми декември. Тя изясни причината свързана с делото „Колеви“, и осъдителната присъда за България в Европейския съд по..

публикувано на 09.12.19 в 17:23

На хоризонта са най- добрите сценарии за "Ботев" и "Локото"

Дострояването на стадион „Христо Ботев“ от държавата е възможно, ако той стане общински и концесията за него бъде развалена. Това е условието на премиера Бойко Борисов след поредния протест на привържениците на клуба за Колежа. Според..

публикувано на 09.12.19 в 15:44

„Българската Коледа“ помага за лечението на недоносени бебета

Високотехнологична медицинска апаратура получава отделението по неонатология към Университетска болница „Свети Георги“ в Пловдив от инициативата „Българската Коледа“. За нуждите на звеното се предоставят апарат за неинвазивна респираторна..

обновено на 09.12.19 в 11:39

Необходима е дискусия за финансирането на партиите

Парадоксално, но факт. Депутатите от трети опит УСПЯХА В увеличение на партийната субсидия от 1 на 8 лева за глас. Изчисляваме ползите и негативите с Ваня Нушева, програмен директор на „Прозрачност без граници“. Това за втори път се случва в 12..

публикувано на 09.12.19 в 10:20

Кадрите на ТУ-Пловдив сред най-търсените в региона

Пловдивските университети са лидери в 10 професионални направления, сочат данните на Националната рейтингова система. Това е леко отстъпление спрямо миналата година,  когато бяха първенци в 12 области.  Филиалът на Техническия университет в..

публикувано на 09.12.19 в 09:28