Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три секции за гласуване ще има в Генералното консулство в Мюнхен

| обновено на 25.03.17 в 19:55
Снимка: Булфото

Три секции за гласуване ще има в Генералното консулство в Мюнхен. 
Съгласно указанията на ЦИК, в две от комисиите ще бъдат поставени допълнителни кабини, за да бъдат облекчени българските граждани, които искат да упражнят правото си на глас на утрешните парламентарни избори. Това съобщи пред "Хоризонт" Преслава Костова, председател на Секционна избирателна комисия в Мюнхен.
Поради новите изисквания, които ЦИК издаде във връзка с попълването на декларация, са създадени необходимите условия, така че гражданите да могат да попълват декларацията само в изборните помещения и да я подписват пред член на Секционната избирателна комисия. Добре би било, въпреки създадената организация, избирателите да се постараят да идват навреме, така че да може избирателният процес да протича в рамките на предварително означения изборен ден.

Общо в Германия ще се гласува в 13 секции в осем града. 

От Генералното консулство в Мюнхен напомнят, че декларации се попълват само от гражданите, които не са подали предварително заявления за гласуване. Съгласно изискванията на ЦИК, декларациите се попълват в изборното помещение и се подписват пред членовете на Секционната избирателна комисия. Информация за това е поставена на видими места на оградата на консулството и пред местата за гласуване. 

Създадена е и необходимата организация попълването на декларациите в помещенията да не затруднява изборния процес. Българските граждани, които утре ще гласуват в Генералното консулство в Мюнхен и са подали заявления, трябва да проверят дали са вписани в избирателния списък. Те ще гласуват в една от трите секции в Консулството. 

Изборният ден започва в 7.00 часа сутринта германско време, а препоръката е възможно най-рано да се отиде пред урните, за да се спести време от чакане, тъй като до 10.00 часа почти няма опашки. 

И в Германия утре местим стрелките на часовника с един час напред. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна