Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вариант №7 на изпита по география в СУ за кандидат-студентите

С изпит по география продължава първата кандидатстудентска сесия на Софийския университет за учебната 2017/2018 г. Изпитът започна в 14.00 часа в зала 292 в Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Стоян Вълчев от Благоевград изтегли вариант № 7 на теста. Кандидат-студентите, подали заявления за явяване на изпита, са 207, съобщиха от СУ.

Изпитната тема беше изтеглена в присъствието на заместник-ректора на Софийския университет проф. Ренета Божанкова и декана на Геолого-географския факултет доц. Филип Мачев. Председател на изпитната комисия е проф. Веселин Бояджиев от Геолого-географския факултет на Софийския университет.

Проф. Божанкова приветства кандидатите в най-авторитетния български университет и ги поздрави за смелостта и избора им да покажат знанията си пред изпитната комисия. Тя им пожела да бъдат студенти в Софийския университет през следващата учебна година, но за да осъществят това е необходимо да се справят успешно със изпита. По думите на проф. Божанкова, техните знания, подготовка и мотивация ще им спечелят място в най-престижния български университет.

С успешно издържан изпит по география кандидат-студентите могат да учат в следните специалности в Софийския университет: Библиотечно-информационни науки; История и география; Педагогика; Социални дейности; Неформално образование; География и биология; География; Геология; Предучилищна и начална училищна педагогика; Социална педагогика; Специална педагогика; Логопедия; Физическо възпитание и спорт.

С изпит по география и изпит по английски, немски, френски, испански, италиански или руски език кандидатите могат да запишат специалностите „Туризъм” и „Регионално развитие и политика”.

С успешно положени изпит по география и изпит по английски, немски, френски или испански език бъдещите студенти могат да запишат специалност „Европеистика“.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна