Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Деня на отворените врати

Студенти демонстрираха рязане с лазер и виртуална реалност в ТУ-София

Снимка: Луиза Лазарова
На 28 и 29 март в Техническия университет - София се проведоха „Дни на отворените врати - 2017“, които са част от кандидатстуденстката кампания на университета. Основната цел на събитието е бъдещите кандидат-студенти да посетят лабораториите на университета, да се запознаят с възможностите за обучение, с високата технологичност на оборудването и с добрите перспективи за тяхното развитие.

Основната цел на събитието е бъдещите кандидат-студенти да посетят лабораториите на университета, да се запознаят с възможностите за обучение, с високата технологичност на оборудването и с добрите перспективи за тяхното развитие.

Поради големия интерес от кандидат-студентите, за втори път тази година Техническият университет - София отваря вратите си за посетители. Поканени са ученици от София и страната, които имат интерес към инженерните науки. За тях са отворени лаборатории по оптични комуникации, видеокомуникации и технологии, виртуална реалност, електронна микроскопия, машиностроене и много други.

Демонстрират се съвременни системи и технологии в областта на компютърните науки, електрониката, телекомуникациите и транспорта.

„Дните на отворените врати“през февруари и март 2017 г. са посетени от над 800 кандидат-студенти. Занятия за тях са организирани както в лабораториите на Техническия университет, така и в София Тех Парк.

Според проф. Валери Младенов, директор на Дирекция "Информация и връзки с обществеността" в Техническия университет - София, най-желаните специалности за последните няколко години са Информационни и комуникационни технологии. Забелязва се и голямо желание за обучение в машинните специалности, защото според проф. Младенов те дават перспектива за кариерно развитие и са добре развити в България.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени