Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жозеф Дол иска Бойко Борисов бързо да състави стабилно правителство и отново да бъде премиер

Бойко Борисов – Жозеф Дол
Снимка: ГЕРБ

Председателят на Европейската народна партия Жозеф Дол и eврокомисарят по миграцията и вътрешните работи Димитрис Аврамопулос заявиха, че очакват Бойко Борисов отново поеме премиерския пост в следващия кабинет на страната. На конгреса на Европейската народна партия в Малта Борисов получи съвети бързо да състави стабилно правителство.

Председателят на Европейската народна партия Жозеф Дол е пожелал Борисов бързо да сформира работещо и стабилно българско правителство, на което да застане начело. Уверен съм, че ще се справиш. Ти си истински европейски лидер. Очаквам с нетърпение да вземеш мястото на премиер на България, защото твоята помощ винаги е била важна по време на европейските съвети. Сигурен съм в твоите сили и възможности, е казал Дол на Борисов, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ. Борисов е благодарил за подкрепата на ЕНП по време на предизборната кампания в страната ни.

При срещата си с Бойко Борисов eврокомисарят по миграцията и вътрешните работи Димитрис Аврамопулос също е изразил очакване ГЕРБ бързо да състави стабилно правителство, начело с лидера на партията. Горд съм с твоята победа и съм радостен, че се завръщаш на европейската политическа сцена, където имаме нужда от твоята помощ в името на европейските граждани, е посочил Аврамопулос, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ. Еврокомисарят е благодарил на Бойко Борисов за охраната на външните европейски граници  и е изразил увереност, че като премиер на трети кабинет, Борисов ще продължи да гарантира сигурността на всички български и европейски граждани. На среща със зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов Аврамопулос е припомнил за отпуснатите 320 милиона лева за охрана на външната граница на ЕС при втория кабинет "Борисов". В дискусия за сигурността Цветан Цветанов е уверил, че България пази външната граница на Европейския съюз по всички шенгенски и европейски стандарти. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна