Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вознячки на финал в Маями

Каролине Возняцки
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Каролине Вознячки от Дания се класира за финала на турнира по тенис в Маями, след като успя да победи Каролина Плишкова от Чехия с 5:7, 6:1 и 6:1. Намиращата се на 12-о място в схемата на турнира датчанка пропиля три сет-пойнта в първата част, но след това мачът се оказа прекалено лесен за нея. Резултатът е частичен реванш за Возняцки, която беше победена от чехкинята на финала на турнира в Доха.

Работата ми във фитнеса даде отражение върху представянето ми, доволна е Вознячки. Тя приема турнира в Маями за нещо специално, тъй като се чувства местно момиче.

Имам къща тук, тренирам тук, имам много връзки с приятели и партньори в бизнеса и тениса. Наистина се чувствам като у дома си и за мене ще бъде удоволствие да спечеля, каза още Вознячки.

Британката Йохана Конта е другата финалистка на този турнир, след като се справи с Винъс Уилямс с 6:4, 7:5. Така тя става първата британка, която ще се бори за титла в Маями. От друга страна по-голямата от сестрите Уилямс, която е стартирала кариерата си преди близо 20 години, пропусна шанса да играе за пети път за титлата. 36-годишната Уилямс има три успешни от въпросните пет финала.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна