Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борис Вишневский: Взривът в метрото е терористичен акт

Борис Вишневский

Според Борис Вишневский, член на законодателното събрание на Санкт Петербург, взривът в метрото определено е терористичен акт, свързан с военните действия на Русия в Сирия. Визитата на руския президент Владимир Путин в града точно по това време едва ли е просто съвпадение, смята още Вишневский в интервю за "Хоризонт".

Трудно ми е да приема това като съвпадение. Вероятно те са разчитали именно на това. Негодниците, които са планирали атаката, явно са се надявали, тя да привлече повече внимание, ако по това време Путин е в града, каза той. 
Не е имало никакви индикации в последните дни за подготовката на терористичен акт, смята Вишневский, като критикува остро мерките за сигурност в метрото в Русия.

Похарчихме огромни пари за мерки за сигурност в метрото и това завърши с поставянето на т.нар. рамки за контрол в подземната железница. Тези рамки само пречат на хората, когато в метрото има голям поток. За да се проверят всички, трябва да се спре за дълго влизането на хората в метрото, което очевидно е невъзможно. В резултат всичко се сведе до профанация и както се видя, никаква сигурност не е гарантирана. Нужни са съвсем други мерки, а не такива тъпотии.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!