Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

23 хиляди евро дарява на SOS Детски селища германският кабаретен артист Дитер Нур

Снимка: личен архив - Дитер Нур

Дарение от 23 хиляди евро ще бъде предоставено на SOS Детски селища от един от най-популярните кабаретни артисти в Германия Дитер Нур. Средствата са събрани от представление – бенефис на Нур през ноември в Хамбург. Довечера от 19 часа германският кабаретист ще изнесе благотворително представление и на сцената на Театър Българска армия по покана на посолството на Германия.

Паралелно с професията си на кабаретист и водещ на собствено предаване Дитер Нур се ангажира и с различни проекти в полза на SOS Детски селища. През последните години приоритет за него стават програмите за образование, включване в пазара на труда на младежи, отглеждани в SOS селища и SOS приемни семейства.

С дарените средства в България ще бъде реализиран проект за подпомагане на образованието на младежи от SOS Младежки домове в София, Велико Търново и Габрово, както и за финансова подкрепа на студенти.

Зад успешната кауза в Хамбург, събрала над 20 хиляди евро за България, стои Дитер Бауман, който от 35 години организира дарителски инициативи за  SOS Детски селища.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна