Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ст. Балтова: Започваме активна реклама на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019-а

| обновено на 04.04.17 в 21:17
Снимка: БТА

Министреството на туризма започва активна реклама на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019 година,  заяви служебният министът Стела Балтова, както и подчерта , че градът и регионът се открояват вече като водеща дестинация за културно - исторически туризъм.  

За това говорят и данните за туристическите посещения през миналата година -ръстът на нощувките в Пловдив е 30%, а посещенията на музеите са нараснали с 33% спрямо предходната година. 


Според министър Балтова увеличаването на културните събития  в града е изключително важно с оглед позиционирането му като европейска столица на културата през 2019-а, но е необходимо също календарът за провеждането им да е готов година преди това.  

Изискала съм векторния вариант на логото на Пловдив като културна столица на Европа, което ние да инкорпорираме в нашите промоционални материали и по този начин на всички над 40 изложения, в които участваме, международни, да промотираме Пловдив като дестинация за културно-исторически туризъм,  уточни Балтова с оглед на по-пълноценната реклама.

Паралелно с това ние имаме готовност при наличие на каквито и да е материали - рекламни и  дигитални, по най-добрия начин да експонираме тази възможност и на всички пазари, включително, разбира се, и на българския пазар, добави министърът.                                                                  

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна