Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Ет Арсис квартет“ не оставя слушателя безразличен

БНР Новини
Снимка: etarsisquartet.com

В предаването „Български изпълнители” ще ви запознаем с „Ет Арсис квартет“. Христина Танева (пиано), Велислава Танева (цигулка), Айнис Касперавичус (виола) и Диего Хернандес Суарес (виолончело) са имената на амбициозните млади музиканти в квартета, които стоят зад организацията на фестивала за камерна музика в Стара Загора. Сестрите-близначки Христина и Велислава творят чудеса в родния си град и тази година за пети път сътвориха музикален форум, на който еропейската традиция посреща талантливите дарования от България.
„Ет Арсис квартет“ съществува от 2005 година и от тогава е носител на множество престижни награди, включително на специалното отличие на Интеркласика за „Най-добър клавирен квартет от младото поколение“. Едновременно приветствани както от публиката, така и от критиката за тяхното „изтънчено, добре балансирано и колоритно изпълнение“, „Ет Арсис квартет“ изнасят множество концерти в Германия и по света, получавайки редица положителни отзиви, които ги насърчават да се стремят към висините на камерното изкуство.
В петък, 14 април, от 23 часа по програма „Христо Ботев” ще може да чуете документални записи и изпълнения от дебютния компактдиск на „Ет Арсис квартет“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени