Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шведската полиция е задържала и втори заподозрян в участие в стокхолмския атентат

Снимка: EPA/BGNES

Полицията в Швеция е задържала още един човек по подозрение за участие в днешния терористичен атентат в столицата, съобщава в. "Експресен". Според изданието арестът се е провел в северните покрайнини на Стокхолм, след преследване с 10 патрулни коли. 

По-рано стокхолмската полиция потвърди, че е арестувала мъж във връзка с днешния атентат в шведската столица. Това се случи малко след като шефът на полицията Дан Елиасон опроверга информацията, че терористът, стоящ зад атаката е бил задържан. Все още обаче, няма официална информация за самоличността на заподозрените в атентата, както и предполагаемата роля, която те са имали в атаката, отнела живота на четирима души в петък следобяд. 

По данни на в. "Афтонбладет" първият задържан е роден в Узбекистан 39-годишен мъж, който има 4 деца и е регистиран гражданин на Швеция, но не се знае откога. Според медията, профилът на мъжа в социалната мрежа "Фейсбук" индикира, че е симпатизант на "Ислямска държава", тъй като той е споделял много пропагандни клипове на терористичната групировка, както и снимки на окървавени тела от атентата в Бостън през 2013 година.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна