Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Външните министри от Г-7 се събират на двудневна среща в италианския град Лука

| обновено на 10.04.17 в 11:59

В италианския град Лука, днес и утре, ще се проведе среща на министрите на външните работи от  Г-7. Ще бъдат обсъдени редица актуални теми от международен характер.

Външният министър на Италия Анджелино Алфано е от вчера в тосканския град Лука, тъй като срещата е много важна, след случилото се през последните дни в Сирия, както и след атентата в Стокхолм. Понеже темата на разговорите засяга борбата срещу тероризма и Ислямска държава, залегнала в задачите на Г7, Алфано е поканил на специална среща, в рамките на тази в Лука, външните министри на Турция, Арабските Емирства, Саудитска Арабия, Йордания и Катар. Що се отнася до промяна на политическата ситуация в Сирия, министър Алфано е много предпазлив. Очаква се с интерес становището по въпроса на САЩ в лицето на държавния секретар Рекс Тилърсън, което ще е неговата първа изява на европейска територия.

В Лука ще се разисква и сигурността по море и съответния контрол. Мерките за сигурност в Лука са уникални за град, който посреща за първи път такъв елитен международен политически форум. Ще има обаче и протестни шествия.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени