Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква се близо 150 хиляди автомобила да напуснат София

Снимка: БГНЕС

Близо 150 хиляди автомобила се очаква днес да напуснат София. От 16.00 до 20.00 часа се въвеждат ограничения за тежкотоварни автомобили по пътищата у нас, за да не се пречи на трафика.

Засилено полицейско присъствие ще има от обед на изходите на големите градове у нас. В София се очаква на няколко места да има сериозно струпване на автомобили. Комисар Бойко Рановски, началник на "Пътна полиция":

Основно изходите на столицата, където колегите от Столична дирекция на вътрешните работи са създали необходимата организация за подпомагане на движението и да могат хората безпрепятствено да напуснат големия град. Съгласно заповед на Агенция "Пътна инфраструктура" на 13 април се ограничава движението на тежкотоварни автомобили за времето от 16.00 до 20.00 часа, става въпрос за тежкотоварни автомобили над 12 тона, по автомагистралите и част от републиканската пътна мрежа.

От МВР очакват и колони от коли, и затруднен трафик на няколко места по магистралите в страната:

Основните натоварвания са по автомагистрала "Люлин", автомагистрала "Струма", автомагистрала "Хемус". Знаете, че на автомагистрала "Хемус" и на автомагистрала "Люлин" все още има ремонтни дейности. Има участъци с въведена временна организация на движението. Ще има създаване на опашки, ще трябва водачите малко да изчакат.

През четирите почивни дни около Великден полицията ще провежда операции за алкохол и ползване на предпазни колани. На 17 април, понеделник, когато се очаква хиляди автомобили да се завърнат, отново ще бъдат предприети необходимите мерки, за да няма затруднения в трафика.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна