Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деца от Смолян и Ловеч дариха великденски яйца на хора в неравностойно положение

| обновено на 15.04.17 в 12:49
Снимка: БГНЕС

Деца доброволци от Младежкия православен център „Чисти сърца“ към православния храм "Св. Висарион Смоленски" и от Съюза на инвалидите в Смолян боядисаха 360 яйца и ги дариха на лежащо болни хора.

Яйцата са закупени от църквата, а козунаците са дарени от добри хора. След боядисването на яйцата заедно с председателя на смолянската организация на Съюза на инвалидите Захаринка Славчева 10-мата доброволци посетиха Детското отделение и центъра по хемодиализа в Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Братан Шукеров“ в областния град. На болните  децата подариха яйца и козунаци, черпеха с бонбони и пожелаха здраве и радост. Подариха и саморъчно изрисувани празнични картички. Яйца и козунаци са дарени и на семейства с болни и възрастни хора.

В Ловеч деца от Националната асоциация на децата и младите хора с диабет дариха боядисани великденски яйца на Дневния център за деца и възрастни с увреждания. За дванайста поредна година деца с диабет даряват великденски яйца на хора в неравностойно положение. 

От асоциацията избират за кампанията различни храмове в България. Тази година децата с диабет боядисваха яйцата в църквата "Свети великомъченик Димитрий" в ловешкото село Дойренци. Кошничката с пъстроцветни яйца беше дарена на Дневния център  за деца и възрастни с увреждания в Ловеч.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна