Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кандидатпрезидентските кампании във Франция продължават и на Великден

Снимка: архив

Седмица преди президентските избори във Франция 11-те кандидати не спират кампаниите си дори на Великден, в опит да убедят колебаещите се за кого и дали да гласуват избиратели да ги подкрепят, предаде Франс прес.

Става въпрос за рекордните около една трета от електората. В същото време социологическите сондажи сочат оспорвана битка между четирима от кандидат-президентите. Разликата в рейтингите между центриста Еманюел Макрон, националистката Марин льо Пен, консерватора Франсоа Фийон и крайнолевия Жан-Люк Меланшон е в рамките на статистическата грешка. След първия тур на 23 април само двама от тях ще могат да продължат на балотаж – на 7 май.

На митинг в Тулуза днес Меланшон осъди американските ракетни удари в Сирия и нападна Льо Пен заради скорошната й визита в Кремъл:

Длъжен ли съм да отговарям за антизападните ми приятелства в Куба и Венецуела, докато тя пие чай с Путин?, попита Меланшон, но разкритикува и останалите си опоненти:

Не сме енорията от XIX век, която на Фийон му се иска да бъдем. Не сме и Франция като торба превъзбудени бълхи, каквото предлага Макрон, искайки да превърне всеки от нас в стартъпи. Не сме и машина за омраза, както си мисли Льо Пен.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна