Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА с втора победа в Добрич

ЦСКА записа втора поредна победа във втора група на финалния турнир за Купата на България по волейбол. Състезателите на Александър Попов се наложиха с 3:1 гейма, в отделните части 25:15, 25:17, 18:25, 25:23, точки над „Пирин“ (Разлог).

В първите две части "червените" нямаха никакви проблеми срещу изключително младия отбор на „Пирин“ и поведоха с 2:0 гейма след 25:15 и 25:17. Ситуацията обаче се промени в третия гейм, в който Пирин заигра доста по-кнцентрирано, а старши треньорът на "червените" Сашо Попов даде почивка на титулярните си състезатели.Още на първото техническо прекъсване символичните домакини имаха аванс от две точки при 8:6, който в хода на гейма продължаваше да расте, за да достигне в един момент до финалните 7 точки при 25:18.В четвъртия гейм ЦСКА стартира по-силно и поведе с 8:6, но след серия от точки 6:1 „Пирин“ поведе с 12:9. Яни Георгиев с четвъртия си ас в мача намали изоставането на червените на точка при 14:15, но веднага след това Георгиев прати следващия си сервис далеч зад крайната линия. „Пирин“ продължи да диктува играта и поведе с 20:16, след блок-аут на Белчев. В този момент обаче настъпи отпускане в редиците на „Пирин" и след няколко поредни грешки резултатът бе изравнен при 21:21. Последва прекъсване за тима от Разлог, но и то не помогна и ЦСКА поведе с 23:21 след атака на Яни Георгиев. "Червените" получиха две възможности да затворят гейма при 24:22, но пропуснаха първата след отлична атака на домакините. Яни Георгиев обаче сложи точка на спора с атака от зона 4 и така ЦСКА спечели с 3:1 след 25:23 в последния гейм.

Така ЦСКА спечели втора група с 6 точки от 6 възможни, а „Пирин“ и „Монтана“ ще определят втория в групата в директен сблъсък днес.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна