Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ница" отказа ПСЖ от титлата

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Ница" победи "Пари Сен Жермен" с 3:1 в среща от 35-ия кръг на Лига 1. Това на практика означава, че Франция ще има нов шампион, след като футболистите на Унай Емери имат 80 точки и изостават на 3 от лидера "Монако", който е и с мач по-малко. "Ница" е трети с 77 пункта и ще опита в оставащите три кръга да изпревари парижани в битката за второ място.

"Пари Сен Жермен" започна по-добре мача, а Юлиан Дракслер и Блес Матюиди можеха да дадат ранен аванс. Марио Балотели изведе домакините напред в резултата в 26-атаминута. Италианецът вкара с плътен удар от границата на наказателното поле.

Анхел Ди Мария направи непростим пропуск в 34-ата минута след отличен самостоятелен пробив. Три минути след подновяването на играта Рикардо Перейра матира Кевин Трап с изключително красиво изпълнение за 2:0.

В 64-ата минута ПСЖ намали резултата чрез Маркиньос, който отклони в мрежата с глава удар на Тиаго Силва. След само седем минути Томас Муние отправи коварен изстрел, който Кардинале изби с една ръка и запази преднината на Ница.

Шампионите продължиха да пропускат и това изнерви играта им. В 90-ата минута Тиаго Мота получи червен картон за удар без топка.

Домакините се възползваха от численото си превъзходство и покачиха резултата на 3:1 чрез резервата Донис. Гръцкият нападател бе оставен непокрит и от непосредствена близост с глава не остави шансове на Трап.

Това не бе всичко в мача. Пари Сен Жермен получи и втори червен картон. Анхел Ди Мария влезе с двата крака в противников състезател и веднага бе изгонен.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени