Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Последно заседание на служебния кабинет

| обновено на 03.05.17 в 10:58
Снимка: БГНЕС
Днес се провежда последното заседание на служебното правителство. Премиерът Огнян Герджиков каза пред министрите:

Не знам защо, но се чувствам много празнично. Силно се надявам и вие така да се чувствате, виждам, че сте усмихнати. Последното заседание не е прекомерно, ще успеем до утре да приключим. Благодаря на журналистите.

Утре на церемония в Министерския съвет служебното правителство ще предаде управлението на новия коалиционен кабинет на ГЕРБ и "Обединени партиоти".

На заседанието ще бъде изпълнено обещание на премиера Огнян Герджиков от встъпването му в длъжност преди три месеца за промяна на държавните такси, събирани от Агенцията по вписванията. Според него целта е да се въведе разходоориентиран размер на таксите, за да не се превръщат те в косвени данъци, както беше досега, защото всичко това затормозява бизнеса.

Служебните министри ще разрешат още откриването на филиал на Русенския университет във Видин. Според премиера това е от съдбовна важност за демографския баланс и развитието на този регион.

Докладът за изпълнението на бюджета през първото тримесечие също е внесен за разглеждане. Допълнителен паричен трансфер ще се осигури за закупуване на учебници за децата от общинските и държавни градини и училища. На НС ще бъде предложено да се отпуснат държавни парични награди за особени заслуги към българската държава и нацията.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна