Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 400 командировани полицаи ще се грижат за сигурността в "Слънчев бряг"

Снимка: Радио Видин

След миналото лято, когато в местно заведение имаше стрелба, гард на Митьо Очите бе убит, а самият Желязков - ранен, с началника на ОД на МВР - Бурлгас ст. комисар Калоян Калоянов говорим за сигурността в курорта "Слънчев бряг". Той информира, че над 400 командировани полицаи ще се грижат за сигурността на туристите през този сезон. Очаква се помощ да оказват и румънски и полски служители на реда.

Готови сме да приложим и тази година мерки, свързани с контролния режим на курорта. През миналата дадоха ефект - в повечето видове престъпления отчитаме сериозен спад, коментира Калоян Калоянов. Той уточнява, че единствено при джебчийството е имало завишение.

Има един специализиран контингент, извършващ такъв вид престъпления. Характерното за лятото на  2016 година беше, че те бяха извършвани основно в градския и междуградския транспорт Бургас - Несебър - Слънчев бряг. Тази година сме се подготвили, ползвайки и колеги от други областни дирекции, които ще противодействат на този вид престъпност. Тъй като те познават и контингента, който пристига от тези областни дирекции. Говорим за лица, специализирани в такъв вид престъпления. Те са основно от Стара Загора, Ямбол и от Сливен, информира Калоянов.

Ст. комисар Калоянов допълва, че са готови да приложат този контролен режим и тази година, ако бъдещото ръководство на МВР прецени за необходимо. Началникът на бургаската полиция издаде, че имат идея да разширят обхвата на проверките, включвайки и контролните органи за шума от нощните заведения.

Какво още каза Калоян Калоянов, директор на ОД на МВР - Бургас чуйте в репортажа на Мариян Иванов в звуковия файл:





Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна