Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гротесков филм

Ценко Чоков
Снимка: БГНЕС

Помните ли го Ценко Чоков? Кметът на Галиче? Да. Онзи дето беше задържан и дето бяха му повдигнати обвинения, цели пет на брой: за ръководител на организирана престъпна група, както и за лихварство, отвличане, побой с нанасяне на телесни повреди и палежи.
Е, той е в ареста от май миналата година. Наистина нямаше да се сетя за него, но и коя съм аз да се сещам. Важното беше, чу тези дни за него се сети ЦИК и според нея Чоков не е в състояние да изпълнява задълженията от десет месеца насам и изрази становище, в което заяви, че би следвало пълномощията на кмета на Галиче да бъдат прекратени. Да, но Общинската избирателна комисия в Бяла Слатина отказа преди два дни да прекрати предсрочно пълномощията на кмета на кметство Галиче Ценко Чоков.
Разлистих аз Решение № 225 на общинската избирателна комисия, за да проследя цялата информация и преписка по случая с Чоков. Пълномощията на кметовете се прекратяват предсрочно по много причини, между които има и точка за „поставяне под запрещение“ и точка която гласи : „ когато след избирането му е осъден с влязла сила присъда на лишаване от свобода за умишлено престъпление от общ характер……“ и т.н.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна