Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Барселона" се справи с "Виляреал"

Снимка: БГНЕС

Шампионът "Барселона" победи гостуващия "Виляреал" с 4:1 в среща от 36-ия кръг на испанското футболно първенство.

С петия си пореден успех в Ла Лига каталунците събраха 84 точки и имат аванс от 3 точки на върха на класирането пред "Реал" (Мадрид), който обаче е с два мача по-малко. Домакините откриха резултата на "Камп Ноу" в 21-ата минута. Удар на Лионел Меси беше отклонен от Матео Мусакио, но топката попадна в краката на Неймар, който отблизо реализира.

Виляреал изравни десетина минути по-късно. Роберто Солдадо пусна пас към Седрик Бакамбу, който се измъкна на скорост от средата на терена, надбяга Сержи Роберто, навлезе в дясно в пеналта и хладнокръвно преодоля Марк-Андре тер-Щеген.

В края на полувремето Меси отново даде аванс на каталунците. Той стреля от 20 метра, топката се отклони леко от Марио Гаспар и влетя в мрежата на безпомощния Андрес Фернандес.

В средата на второто полувреме домакините предрешиха двубоя с трети гол. При контраатака през центъра Роберто изведе н дясно Луис Суарес, който навлезе в пеналта и с прецизен удар от малък ъгъл направи 3:1.

Меси вкара 35-ия си гол в Примера дивисион, за да оформи крайното 4:1 в 82-ата минута от дузпа, отсъдена за игра с ръка в наказателното поле на Хауме Коста. Виляреал прекъсна серия от три поредни победи в шампионата и остана пети с 63 точки.
   

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна