Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Веселин Марешки остава без депутатски имунитет

Веселин Марешки
Снимка: БГНЕС

Веселин Марешки остава без депутатски имунитет.
Временната парламентарна комисия, която разглежда искането на главния прокурор за снемане на имунитета на лидера на партия "Воля", реши Марешки да остане без защита. 

Заседанието на комисията продължи час и бе закрито за медии заради материали, добити чрез специални разузнавателни средства. 

Веселин Марешки е подсъдим по дело за изнудване и побой над варненски общински съветник. Първоначално депутатът обяви, че ще даде доброволно имунитета си, но само след като изложи своята версия пред членовете на комисията. Днес обаче той не дойде на заседанието, а двамата му съпартийци от "Воля" гласуваха против. 

Още от председателя на Комисията Християн Митев:
Против бяха колегите от "Воля". Всички останали членове на комисията гласуваха "за". Аз също изложих аргументи, аргументите са, че би следвало, както, и пак казвам, парламентарната практика е в тези случаи да може да се осигури от една страна възможност на съответния народен представител да се защити пред съда, да изложи аргументите си, а не да бъде скриван зад своят имунитет. Знаете, че има голям обществен дебат в този смисъл, дали изобщо трябва да съществува такъв имунитет.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна