Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Моуриньо: Финалът с Аякс ще бъде между две чудовища

Жозе Моуриньо
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Жозе Моуриньо призна, че залозите ще бъдат срещу водения от него "Манчестър Юнайтед" във финала в Лига Европа на 24-ти май. "Червените дяволи" ще се изправят срещу младия състав на Аякс, но португалецът се страхува от това, че в състава му има множество контузени в сгъстения цикъл от мачове в края на сезона.

Разполагаме с 12 дни да се подготвим за финала в Лига Европа. В този период имаме и три двубоя от Висшата лига. В тези срещи ще бъдем с група от 15-16 футболисти заради лудия сезон с толкова много мачове. Играем толкова често, защото се класирахме за два финала и на осминафиналите за купата на Футболната асоциация. Искаме да се подготвим по най-добрия начин, заяви Моуриньо.

Английският отбор отстрани "Селта" (Виго) на полуфиналите в Лига Европа след общ резултат 2:1. Финалът ще бъде между две чудовища. Историята на "Манчестър Юнайтед" е невероятна, тази на "Аякс" също е такава. За нас този трофей означава участие в Шампионската лига през следващия сезон. Финалите винаги са забавни. Лига Европа е голям и красив турнир. Очаква ни голям мач в Стокхолм. Ще бъда повече от щастлив, ако спечелим. Този сезон беше доста труден за мен. Ако успеем да спечелим Лига Европа, това ще бъде невероятно, добави португалският специалист.

Като треньор на "Реал" (Мадрид) Жозе Моуриньо има шест победи в шест мача срещу "Аякс".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна