Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Промоутърът на Джошуа: Възможен е мач с Кубрат Пулев

Снимка: БТА

Антъни Джошуа ще се боксира с Кубрат Пулев за световната титла в тежка категория, ако Владимир Кличко се откаже от бокса, съобщи за таблоида "Сън" промоутърът на британския боксьор Еди Хърн.

27-годишният Джошуа нокаутира Кличко на "Уембли" в края на миналия месец и спечели шампионските колани във версиите IBF, WBA и IBO.

Британецът има задължителни защити на титлите си срещу Кубрат Пулев (IBF) и Луис Ортис (WBA), но приоритет му е реванш с Кличко, ако украинецът не реши да се откаже от бокса.
  Кличко в момента е във ваканция със семейството си и през юни ще вземе решение за бъдещето си. Ако украинецът прекрати кариерата си, следващият съперник на Джошуа ще бъде Пулев.

Ако Кличко се откаже, тогава следващият ни двубой със сигурност ще бъде срещу Пулев, заяви Хърн.

Хърн е говорил с мениджъра на украинеца Бернд Бьонте и той го е информирал, че Кличко ще се завърне от почивката със семейството си след две седмици и след това ще вземе решението си.

Бернд ми каза, че той (Кличко) ще прекара две седмици с близките си и след това ще реши. Засега разглеждам опциите за реванш, докато чакаме Кличко, защото трябва да имаме идея за дати и възможности, каза още Хърн.

Той призна, че нов мач на "Уембли" не се обсъжда, като опциите са Кардиф, Лас Вегас, Катар, Дубай или Китай.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна