Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Тотнъм" се сбогува със своя стадион с 2:1 над "Манчестър Юнайтед"

"Тотнъм" се сбогува със своя стадион с 2:1 над "Манчестър Юнайтед"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на „Тотнъм“ победи „Манчестър Юнайтед“ с 2:1 в последния си мач на стадион „Уайт Харт Лейн“ във Висшата лига на Англия по футбол. Бившият нападател на двата тима Димитър Бербатов изгледа на живо срещата, като един от многото известни играчи, поканени от домакините. Българинът бе в компанията на Роби Кийн и Мартин Йол.

Жозе Моуриньо бе направил осем промени в състав в сравнение с тези, които започнаха в полуфинала със „Селта“ от Лига Европа. Домакините поведоха в резултата още в 6-ата минута. Дейвис центрира в наказателното поле, а Уаняма надскочи Рууни и засече с глава за 1:0. След подновяването на играта „Тотнъм“ продължи с опасните атаки към вратата на „Юнайтед“. В 48-ата минута Ериксен центрира остро от фаул, а Хари Кейн засече на близката греда, вкарвайки 49-ия си гол на „Уайт Харт Лейн“. В 71-вата минута Уейн Рууни намали, след като засече отблизо подаване на Марсиал.

След края на срещата привържениците на домакините нахлуха на терена, за да се сбогуват с „Уайт Харт Лейн“. Така „Тотнъм“ си гарантира второто място в крайното класиране с 80 точки, докато „Манчестър Юнайтед“ остава шести – на седем точки от четвъртото място. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна