Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йоан Матев остава в ареста, реши СГС

| обновено на 15.05.17 в 17:21
Йоан Матев
Снимка: БГНЕС

Студентът Йоан Матев, който е обвинен за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина, остава в ареста. За това решение съдия Петър Стоицев се позова на представената днес съдебно-медицинска експертиза на ножа, намерен на метри от мястото, където беше убито момчето.

Мястото беше посочено от брата на Йоан - Марсел. И в съдебната зала, и извън нея прокурорът по делото Драгомир Янчев и адвокатът на Матев - Станислав Гюров, останаха на различни позиции за тежестта на експертизата.

Това е съдебно-медицинска експертиза, която сочи, че това е ножът, който е посочен от свидетеля Марсел Матев, и с който е извършено убийството на пострадалия Игнатов. Няма материал, който да е годен за изследване по метода на ДНК, уточни Янчев.

Тази експертиза, дори и да доказва по някакъв начин, че този нож или с него, най-вероятно, добре съвпада с раната, не се привързва към авторството на деянието, посочи Гюров.

Определението на съда да остави в ареста Йоан Матев може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.

19-годишният Матев е обвиняем за убийството на ученика Георги Игнатов в Борисовата градина преди почти две години. Тялото на момчето беше намерено на пейка в столичния парк, а до ареста на Йоан се стигна 20 месеца по-късно. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени